Mies & Grilli
Etanat – maukkaasti grillistä

Etanat – maukkaasti grillistä

Tässä klassinen on alkuruoka, joka vie kielen mennessään. Tein etanat kahdella eri tavalla, jolla varmistin laajan suosion ruokailijoissa. Toiseen laitoin Aura sinihomejuustoa ja toiseen Port salut -juustoa, muutoin valmistustapa oli identtinen. Hommiin siis!

Tarvitset:

Kaksi purkkia isoja etanoita (tölkissä, Prismasta)
Neljä etanapannua, joissa isot ”kupit”Valkosipuli (ei kynsi vaan koko sipuli, voi laittaaenemmänkin)
2,5 dl valkoviiniä
1 rkl cointreau likööriä
tl suolaa150g voita
Sinihomejuustoa, Aura
Raastettua Port salut -juustoa, Luostari

Laita voi sulamaan pieneen kattilaan ja purista valkosipuli sulaan voihin. Laitan nesteeseen suola. Jätä maustumaan. Avaa etanatölkit ja kaada sihvilää, virauta juoksevan veden alla. Ota

kattila ja kaada sinne valkoviiniä n. 2,5 dl, loput voi kokki nauttia haluamallaan tavalla. Laita nesteen sekaan cointreau. Kun neste kiehuu kaada etanat sekaan. Anna etanoiden olla kiehuvassa nesteessä muutamia minuutteja niin sekoittaen, että etanat kastuvat ympäriinsä hyvin. Kaada etanat taas sihvilään. Laita ne nyt pannuun, jokainen omaan koloonsa. Ota rasva ja laita sitä lusikalla kolohin tasaisesti. Tämän jälkeen juustoa oikein runsaasti päälle.

Sitten etanat grilliin epäsuoralle tulelle. Grilliin

haetaan lämpötilaksi n. 250 astetta, minä käytin tällä kertaa brikettien tilalla hiiliä. Pidä pannut grillissä niin kauan, että juusto on sulanut hyvin – varo kuitenkin ylikysentämästä, ettei ruoka pääse kuivumaan. Pannut on grillissä n. 10 minuuttia. Ota pannut pois ja anna jäähtyä ainakin viisi minuuttia, ettei kukaan polta kieltänsä. Tarjoile patongin ja hyvän viinin kanssa.

Tämä on LOISTAVAA!