Mies & Grilli
Hevosen sisäfilettä sous videsta grilliin ja olutkastiketta

Hevosen sisäfilettä sous videsta grilliin ja olutkastiketta

Sous vide on erinomainen tapa valmistaa ruokaa. Muutaman kerran olen yhdistänyt sous vidella valmistettua ruokaa (esimerkiksi porsaan posket) ja sitten viimeistelyt grillissä, niin nytkin. Raaka-aineena tällä kertaa vähän harvemmin käytetty hevosen sisäfilee. Hevosen lihaa ei kovin paljoa suomalaissa ruokapöydissä näe, se on sääli koska liha on erinomaista. Varmista kuitenkin aina, että liha on kotimaista.

Tässä ateria, joka hakee vertaistaan. Hevosen sisäfilettä, olutkastiketta ja punajuurihomejuustopaistos. Hevonen oli Paijan tilateurastamolta. Kylkeen vielä perunamuusi niin tästä ei pidot parane!

Pihvit
Leikkaa sisäfileesta parin sentin paksuisia siivuja. Laita suola ja rosmariinin oksa pihvin päälle ja vakuumiin. Pidin lihoja kaksi ja puoli tuntia 54 asteisessa vedessä. Kylvyn jälkeen pihvit grilliin, kun grilli on riittävän kuuma niin minuutin verran / puoli riittää hyvin pinnan viimeistelyyn. Grillissä kannattaa vielä pyörittää suolaa pintaan.

Olutkastike
Raaka-aineet kastikkeeseen
2 dl lihalientä
2 dl olutta (Hopping brewstersin Midnight molly)
2 rkl mustaherukkahyytelöä
1 salottisipuli
2 dl kermaa
1 rosmariinin oksa
ruskea maizena suurustamiseen

Tee lihaliemi lihaliemikuutiosta. Laita raaka-aineet kastikekattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää pilkottu salottisipuli. Pienennä lieden tehoja ja anna kastikkeen hiljalleen kiehua vähintään puolituntia. Jos kastike näyttää menevän liikaa kasaan, lisää vähän vettä. Kun kastike on hautunut, suurusta se halutun paksuiseksi ruskealla maizenalla.