Mies & Grilli
Ylämaankarjan jauheliha testissä

Ylämaankarjan jauheliha testissä

Testipenkissä oli tällä kertaa uutta jauhelihaa hampurilaispihveihin. Tämä liha on Ylämäänkarjan luomua, Akaan Kylmäkoskella sijaitsevalta Jonkka Highland -tilalta. Aikaisemmat kokeilut ylämaankarjasta ja grillistä eivät oikein ole onnistuneita, johtuen lihan varsin pienestä rasvamäärästä. Reippaana poikana päätin kuitenkin ostaa kokeiluun Ylämäänkarjan burger-jauhelihaksi leimattua tuotetta. Tässä on rasvaprosentti optimaalinen 20%.


Normaalisti maustan burger-pihvejä jo taikinavaiheessa mausteseoksella ja sulatetulla chilijuustolla mutta tässä tapauksessa päätin mennä vain suolalla ja sekin vasta loppuvaiheessa.


Pihvit sai pysymään oikein hienosti kasassa, jauheliha oli karkeudeltaan juuri sopivaa prässin käyttöön. Ainoa lisärasva taikinaan tuli prässiin laitetusta öljystä. Tein jauhelihasta 120 g ”palleroita”, jotka prässäsin ja laitoin jääkaappiin vielä pariksi tunniksi jähmettymään.


Grilli kuumaksi ja pihvit n. 220 asteiseen grilliin. Pihvit grillaillaan mediumeiksi, loppuvaiheessa suolaa päälle ja grillistä hampurilaisen väliin.


Tulos on erinomainen. Pihvissä oli maukas Ylämaankarjan maku ja pihvi pysyi kosteana, rasvalla on väliä! Tämä jauheliha tulee ehdottomaksi yksi vaihtoehdoksi asiakkaille tilata hampurilaisten väliin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, ero kaupanhyllystä otettuun jauhelihaan on valtava.

https://www.jonkkahighland.fi/